Monday, September 27, 2010

chicken pox, MC & potty train..

as u all know ibu sekarang tengah ON MC. kena chicken pox. hehehe... dah tua kebangka baru nak kena. nak buat camne kan...

asal mula yang kena haikal anak akak, terus berjangkit ke adik-adik dia yang lain. seterusnya time raya tu nak jadi kisah amni last sekali kena. baru je baik chicken pox time raya aritu.

tup tup, cik meenot plak kena ari isnin lepas. masa kat jb ari selasa dia dah demam dah... pastu makan ubat, baik. x sangka pulak isnin dia kena chicken pox!

ari isnin pun ibu g klinik jugak, pasal rasa badan pun dah dedar. selasa, rabu khamis, pegi ofis as usual. badan ibu kalo x makan ubat, memang weak. kalo makan ubat, boleh tahan la sikit... khamis, dah naik bintik2 dah. kat jari dan tangan. oh lupa, ibu dia tumbuh kat bibir ye. diulangi bibir. tapi kat bibir tu tak le nampak sangat, cuma leh rasa bengkak ajer...



so petang balik keje, pegi klinik. ameenah amik ubat, ibu pulak memang doc cakap chicken pox. so, friday dia dah kasi MC. tapi ibu sempat g opis kejap. nak kena antar BA kt bank and siapkan keje yg nak kena submit. maklum le MC lama.. (abis citer kt opis malas nak citer psl org2 opis yg aku rasa sgt menjengkelkan!!)

arini, pagi, ibu ke klinik lagi. amik ubat and extent MC. dapat sampai khamis. kalau rasa tak ok, doc cakap friday datang balik sambung MC. huhu... haruslah... sape yg nak keje jumaat, ye dak???

cakap pasal potty train, dah 2 hari ibu berpotty train ngan cik meenot tu. alhamdulillah belum terbabas. tadi petang dia tido pun tak pakai diapers. sib baik tak terlepas...




elok sangat la tu dia bebas diapers, sekurang2nya jimat sikit duit. maklumle... ibu pun dah nak resign namanya kan!






2 comments:

Lady Giggle said...

dik..get well soon!

part yg last skali tu cam hepi bace..
"resign!!" yeyy!! huhu

ibu-uwais-ameenah said...

thanksss kak!

:: we belong together ::

Daisypath Anniversary Years Ticker

:: my asham boyyy ::

Lilypie Kids Birthday tickers

:: my asham kepinggg ::

Lilypie Fourth Birthday tickers