Friday, September 3, 2010

tol & jarak

kurang berapa hari lagi kita akan menyambut hari raya. korang raya kat mana tahun ni? tahun ni giliran kampung aku. weheeeee best gilak!

tahun ni raya titi serong dulu. pastu baru balik jb.

meh kita tengok, berapa distance kereta kita nak berjalan. (tu belum masuk g beli barang raya, tesco ke, g raya umah sedara mara ke) ni distance kat highway aje hokei! dan juga wang kita laburkan untuk toll. bukan free babe. aku bukan balik pantai timur pun!



ni perjalanan balik umah mak kat parit buntaq. masuk tol rawang selatan. before tu kami kasi redah GCE highway. tol berapa hinggit kurang pasti. less than $5 kot untuk 2 tol. aku kuar dari sungai buloh, masuk rawang. dia potong NKVE memang jimat masa dalam 30-40 minit.


ni pulak perjalanan dari titi serong nak balik jb. off course kuar tol skudai. sila lihat total distance. tapi aku nak bagitau kat sini, suami terchenta kalau balik kampung dia, rela tak tido u drive keta. padahal korang tengok la bapak jauh 579.5km. tapi rasa-rasa macam singgah KL dulu kot. pasal BIL nak datang KL nak beli kain nak buat skirting...


kesimpulannya, total tol + - = rm 111.90
selalunya kami akan balik malam,
so dapat la off peak festive rates kena bayo = rm 90.90 sajok..
distance = 817.5km


so,

selamat hari raya,
berhati-hati di jalan raya!







*raya raya raya*

1 comment:

mamashasha said...

wei bapak byk KM tuh.....sanggup en MIP ye...hehe ate balik kg sendiri kan...mmg la better blk mlm tapi risau gak wei takut malam pulak yg jammed gile nanti...perjalanan kita sama je tu...ate bila nak bertolak wei?

wei dtg raya umah aku ye..

:: we belong together ::

Daisypath Anniversary Years Ticker

:: my asham boyyy ::

Lilypie Kids Birthday tickers

:: my asham kepinggg ::

Lilypie Fourth Birthday tickers