Monday, October 11, 2010

dia bengang kot!

al-kisah... korang tau kan aku dah tender resign jumaat lepas. and its confirm one months' notice. so 7th november will be my last day kerja. tapi tu hari ahad, 5hb deepavali (friday), maka last day aku menjejakkan kaki di opis adalah pada khamis, 4hb november 2010.

sedih? nak kata sedih, sedih jugak.. mana taknya ni la tempat kerja pertama aku since aku graduate until now. kalo ikut-ikut aku berkhidmat kt sini until 7hb nov ialah 8 tahun 11 bulan 15 hari. kurang 15 hari ngam-ngam 9 tahun. tapi ni mungkin bukan ofis terakhir aku. andai di takdirkan aku tidak bekerja lepas ni. aku terima dengan hati terbuka. semuanya untuk insan-insan yang aku sayangi (3 ketul tu la, asham boy, asham keping & bapak asham!)

so, al-kisah friday morning tu, aku cepat-cepat kasi agm aku sign MC chicken pox aku. sebab aku nekad nak antar surat resign tu pagi tu jugak! sesuwai sangat secretary bos cuti. so, selalu kalo dia cuti aku la yang selalu take over buat chinese tea untuk ggm aku tu. kebetulan lepas antar chinese tea, dia mintak tolong fax kan surat. cantikkkk la tu. lepas fax, terus aku amik MC and surat.

return dia punya surat, aku bagi MC then aku bagi surat. dia terkejut. dia kata kenapa, banyak keje ke. aku cakap xde apa, cuma nak move to Segamat. aku punya ggm ni memang supportive. tak kisah and wish me luck.

tak lama lepas tu, agm dia masuk. dia ni la yang anti dengan aku ni. dia ada discussion dengan bos & bos pun of course la akan cerita pasal aku nak berenti!!! hahaha....

elok agm kuar dari bilik bos. hatta sampai saat ini, dia belum bercakap dengan aku. belum bertegur dengan aku. percaya tak???? lantok situ. budak-budak kat sini pun dah tau kot. tapi environment kat department aku, kalo orang nak resign, memang dorang akan cakap sesama sendiri. x tau la kat opis korang macamana.

korang rasa kenapa dia tak tegur aku? aku rasa dia BENGANG ngan aku kot. pasal aku resign ngam-ngam before audit. sape suruh cari pasal dengan aku? kalau ko boleh polite dengan aku, aku boleh consider resign bulan 12 la... tapi sebab ko mulut bau longkang dengan aku, x kuasa aku nak tunggu untuk audit. nak kena kerja lebih lagi. nak kena marah, nak kena itu nak kena ini!! so, buat apa aku nak perbodohkan diri untuk itu. lagi pun apa yang ko cakap, apa yang ko buat, ada je arguement, kita cakap kita busy pun orang tak percaya. nanti kita check, bulan 11 ni diorang busy ke tidak bila aku takde.

ada aku kisah ko bengang ke bengong ke....

korang semua pun tau kan, aku resign sebab nak antar Uwais pergi sekolah. lagi pulak dia kitorang daftar kat segamat. dapat masuk sekolah SRAB plak tu. dari pagi sampai ke petang. ngaji lagi, solat lagi. yelah anak aku ni special sikit. walau pun dia ada kad OKU, tapi alhamdulillah Allah Taala bagi dia kelebihan kat tempat lain. tak perlu aku cerita kat sini. tunggu dia berjaya esok.. boleh la cerita. ok la...

nanti dia tegur aku, aku update lain ek!!




bumi Allah ni luas. rezeki ada kat mana-mana!




*housewife*


1 comment:

Lady Giggle said...

Syukur! I m so freakin happy for u mala... congrats sebab akhirnya dapat gak serahkan surat tu dlm keadaan serba baik...

lagi satu.. ni nak gak tumpang rasa.. nak cakap sikit..

PADAN LA MUKA KAT ORG YG BENGANG TU.. ha.. tu la dia kan.. haihh..walau pun bukan saye yg resign, tapi, ni menumpang rasa puas ati neh.. ngiyawwww.. huhu...

again, tahniah..smoga semua nanti baik-baik belaka... huhu..counting days tau!!

:: we belong together ::

Daisypath Anniversary Years Ticker

:: my asham boyyy ::

Lilypie Kids Birthday tickers

:: my asham kepinggg ::

Lilypie Fourth Birthday tickers