Saturday, January 15, 2011

emosi ku terganggu

semalam, aku as usual hantar uwais ke sekolah. disebabkan jumaat sekolah half day aje, aku decided nak stay kat sekolah aje. waiting dekat kantin. sampai time rehat kul 10am.

hajat lepas rehat aku nak kuar bandar kejap, nak hantar kasut daddy gi cobbler, then nak cuci mata kejap :) ibu gi billion, sempat la beli sandal bata & botol susu adik.

masa aku hantar uwais ke kelas lepas rehat, ibu didatangi oleh ustaz sekolah uwais. dia tanya, uwais jatuh ke apa. (soalan klise) semua pun tanya macam tu kat aku. aku jawab; xde la, since lahir. dia anak istimewa. then ustaz tu pun tanya aku sanggup ke nak hantar dia hari-hari macam ni? tinggal kat mana, kerja ke tidak. fuh... banyak soalan, macam polis.

 tapi bila soalan dia, aku sanggup ke nak hantar dia hari-hari, tu yang buat emosi aku terganggu. terus berjurai air mata aku. pada aku senang aje. YOU FACE IT or LEAVE IT. so, decide sendiri la. cuma soalan dia tu yang buat aku tersentuh dan terasa hati ialah, dia ke yang tak sanggup nak terima anak aku ni dekat sekolah tu?? wallahualam...




anak kecil ini.
yang sentiasa menjadi perhatian.
anak yang kuat semangatnya,
lebih kuat dari ibunya.
(pasal ibu selalu dalam hati ada hujan)




2 comments:

Kerikil Kehidupan said...

mala...tabahkan hatimu...mungkin ustaz tu tak bermaksud...fikir yg baik-baik sajer...sbb akak rasa kalu mala antar uwais kat mana pun...situasinya sama sajer...dia anak istimewa...orang asyik melihat kekurangannnya...mereka lupa melihat kekuatan yg ada...tak per...yg pnting uwais blh sesuaikan diri...susah2 sgt...antar kat star jelah...akak leh tgkkan...hehe...

akuhanim said...

Kak Mala, sabar yea..Uwais tabah, kak mala pon kena tabah...

Uwais nampak semangat gi sekolah..Hensem dia berbaju sekolah..

:: we belong together ::

Daisypath Anniversary Years Ticker

:: my asham boyyy ::

Lilypie Kids Birthday tickers

:: my asham kepinggg ::

Lilypie Fourth Birthday tickers