Saturday, February 26, 2011

Maha Melihat

seiring waktu berlalu

tangis tawa di nafasku

hitam putih di hidupku

jalani takdirku


tiada satu tersembunyi

tiada satu yang terlupa

segala apa yang terjadi

Engkaulah saksinya


reff:

Kau yang Maha Melihat

Kau yang Maha Melihat

Kau yang Maha Pemaaf

PadaMu hati bertobat


Kau yang Maha Pengasih

Kau yang Maha Penyayang

Kau yang Maha Pelindung

PadaMu semua bertekun


yang dicinta 'kan pergi

yang didamba 'kan hilang

hidup kan terus berjalan

meski penuh dengan tangisan


andai bisa ku mengulang

waktu hilang dan terbuang

andai bisa ku kembali

hapus semua pedih


andai mungkin aku bisa

kembali ulang segalanya

tapi hidup takkan bisa

meski dengan air mata





Friday, February 25, 2011

mata berkedip!

mata berkedip sebelah kanan!

tau dah rindu kat sape~~

ater.. nak balik umah kakak kesayanganku. haruslah!

jumpa anak-anak buah... (uwais cakap anjang tu mak buah dia! ekekeke)

kali ni bertiga ngan anak-anak je. + uda yang akan sampai before lunch arini

uda pun follow jugak

doakan kami selamat pergi dan selamat balik!






Thursday, February 24, 2011

~~emosi~~

seminggu ni emosi ibu tak menentu. duhai hati, bersabarlah!





Saturday, February 19, 2011

wishlist

hajat hati besor.. cett... setakat tak kerja, jangan harap la ada orang nak belikan untuk kita.. so dengan ini aku sentiasa berdoa semoga aku dapat la kerja kat segamat ni.. susah sikit nak keje kat sini, maklum la duduk kampung. tapi bukan keje takde tau. kilang ada, developer ada, banks punya la banyak. OCBC lagik.. tapi yang bestnya, makanan sedap, cost of living so-so la.. setakat bekfes ngan cik kenit lepas antar abang pegi sekolah, nasi lemak sebungkus, roti canai sekeping, air teh o yang di share, baru rm2.

so, bila dah dapat keje nanti, boleh la penuhi hajat di hati (ke... ada orang nak sponsor?? jangan harap! dalam mimpi boleh la....)



mesin jahit tepi
senang sikit nak menjahit. tak yah pi kedai.
kalo kat segamat ni antar jahit tepi, antar arini, esok amik



mesin jahit Apple.
maklum la sekarang ni guna cap ayam je...
tapi cap ayam tu la yang banyak berjasa kan!!


a scent for women by issey miyake
aritu pi langkawi ingat nak angkat
sekali harga dia dekat2 300, terus cancel.
almaklum la, orang tak bekerja sekarang ni!


setakat dalam kotak pikiran yang ni je kot. yang utama mesin jahit tepi tu la. price dalam rm 1,100. berangan semoga jadi kenyataan, bukan berangan mat jenin!



Friday, February 18, 2011

menyelit ajerr..

sesungguhnya anak dara aku ni memang selamber derkk aje... budak-budak sekolah sembanhyang, dia pun join... pastu bukan nak duduk kat tepi ke belakang ke, nak duduk tengah2. tu pun nasib2 aku tengok2 suruh dia dok belakang. kalo tak, laju je dia g saf depan sekali. nasib tak pegi saf budak laki!!







Thursday, February 17, 2011

ingat lawa la tuuu...

korang.. jangan boring ek, aku dok letak gambo anak dara ni.. ater... sekarang masa pun banyak dihabiskan sama dia jer.. abang sekolah.. anto gi sekolah, adik ikut, balik umah, adik ikut, pegi kedai ikut, sarapan ikut...

ni time kitorang gi beli groceries kt pasar borong yayasan. korang tau x nape dia buat rambut macam ni? sebab daddy dia belikan syampu untuk dia and abang. sorry ekk bukan syampu kanak-kanak. syampu sunsilk hokei! adik kaler pink (sesuai sangat untuk manageable hair) abang lak kaler hijau. beli yg kecik, sorang satu. tak yah gaduh2...

belum sempat sampai cashier, dia dah letak shampu tu kat rambut dia... adoyaiii... konon-konon ala moisturiser la tu... anak aku ni memang terlebih bijak...



ingat comey la tu......


ntah apa-apa ntah...


kebaya nyonya.

cakkkk... comelkan!

baju ni actually beli time bulan puasa

tapi besor sikit

so, nak alter tu maleh...

sudahnya, baru je siap ni ha

beli baju je, nama pun jual baju je, kain tadok

so aku belik kain batik & jahit untuk anak dara ni



nak amik gambo dia.. malu la pulok..



gaya anak dara


kat sekolah abang


Wednesday, February 16, 2011

Wali Band -Tomat ( Tobat Maksiat )

Lagu kesukaan anak-anak.. nanti kalo sempat, ibu record dorang nyanyi ekk...



pabila pemikiran melangkaui imaginasi!

masa kitorang check in hotel kat alor staq aritu, ibu solat sambil berlapikkan baju (bersih). hotel tak lak disediakan sejadah dan ibu pun nan ado bawak sejadah..

pastu baru-baru ni bila balik ke rumah, ada la makcik kenit sorang ni... boleh plak imaginasi makcik sorang ni teringatkan ibu solat kat hotel aritu. siap amik baju mickey dia lagi... adoyaiiii anak... anak...








Tuesday, February 15, 2011

3 bulan lagi

hati aku masih berdebar-debar ni. starting dari bulan dec'10, aku melalu fasa baru. hampir 10 tahun tak melaluinya, untuk kesekian kalinya aku melaluinya lagi. wahhh.. ayat tak bley blahhh...

sampai sekarang, aku masih menanti. belum kuar jawapannya. lepas interview pada 10/12 lepas, ada le induk call, mintak surat dari opis lama, scope of work aku. aku buat sendiri job scope aku. aterrr... kalo nak suruh HR, sahih dia x tau... kalo nak suruh pencACAI, lagi lah... aku kan enemy no 1 dia. so, aku print kat HR mintak tolong kak liza print & mintak bos dia sign. then terus fax je kat mamat nama Shahril dari **** **** ****

pelik gak aku, nape nak mintak surat job scope with current date, sedangkan aku dah attach testimonial aku keje kat opis lama. hurmmm... harap-harap usaha aku dapatkan sign AWAS tu berbaloi-baloi la...

oh yer, lupa lak, kak liza ada citer dorang pun ada call opis gak, siap tanya aku keje since when until when, siap nak cakap dengan HOD aku. tapi big boss aku nan ado... ater.. call pagi-pagi alam, kul 8.40am, memang le bos aku tu lum masuk. tapi dia cakap bos aku yang lagi sorang tu... lantokkk...

sampai ke hari ini, memang belum ada staff baru untuk post aku mintak tu, termasuk post2 yang sama2 interview ngan aku aritu.

kita tunggu jelah ek.. kalo dalam tempoh 3 bulan memang takde rezeki aku.. terpaksa la aku carik keje lain. oh yer, ingat lepas CNY memang nak cari, tapi bila banjir melanda segamat, teruk habis ofis2 kat sini, aku hold dulu. silap2 aribulan memang dorang tak mo amik pekerja. aritu aku ada le tengok kat kenanga investment ada interview. nanti aku try call... korang... doakan la aku dapat keje kat **** tu ekk!!





Saturday, February 12, 2011

menyelinap masuk bilik orang tua!

asyik postpone je tido bilik sendiri, so minggu ni no excuse, korang tido bilik korang ekkk... weekend je boleh tido dengan ibu....

ok, mula-mula dua ketul ni dah tertido kat hall, sudahnya ibu angkat masuk bilik. tido katil memasing...





pastu... pastu...

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


paginya... memasing menyelinap masuk bilik orang tua!! hampeh... abang masuk pukul 2.19am, adik masuk pukul 4.20am... anak-anak...


langkawi - its 4th time in 2 years!!

masa cuti cny aritu, PIL ngajak ke langkawi. harus la pergi pasal MIP tu ala-ala tourist guide yang tak bertauliah untuk mak-pak dia. asal mula nak ajak mak, sekali mak x jadi pulak... al-maklum la anak-anak balik. kang bergebang ke langkawi, anak-anak balik kerja, balik belajar xde mak nak dibabai.

so hari khamis ajak mak ngan amar & anim gi kenduri kat ipoh. leh le mak jumpa besan dia. dalam kul 3.00 kitorang gerak ke alor star. asal mula dorang nak tido umah, tapi babah cakap x jadi la, tido alor staq. mak, amar ngan anim lak ke taiping antar anish si anak angah.

seperti biasa kalo tak ke AS x sah kalo tak call mr R. hahhaha... dia tolong carikkan hotel. eh silap. bukan aku mintak dia carikan, aku just tanya jer kat dia... aleh-aleh dia yang bookingkan.

kami sampai AS dalam 6.30pm. lepas check in, MIP and adik dia gi beli tiket feri untuk esok. waduh... malam tu tgh dinner, tengok berita kat tv, nak pegi langkawi, amik tiket kul 8am, dapat naik feri 1 jam after. tapi time cny aritu, ko beli tiket kul 8am, ko naik feri kul 1pm!!! tak ke giler... tu le pasal kena beli awal...

esok pagi-pagi, kul 7.30 dah gerak gi jeti kuala kedah. tiket pukul 10.30am. giler tunggu dekat 2jam. sudahnya sampai jua ke langkawi. yang penting ke sana nak makan pulut udang kat round-a-bout ayer hangat. nan adooo tak bukak (sedih..) takpe.. tak ngandung..

kali ni tak amik banyak gambo amilk.. gambo budak kecik honeymoon aje... hahaha... layanzzz...












 




Thursday, February 10, 2011

KSSR Pendidikan Jasmani & Kesihatan

tahun ni murid tahun 1 memulakan sessi persekolahan dengan modul kurikulum baru. Kurikulum Standard Sekolah Rendah (KSSR). so Uwais dapat buku teks baru lah.. yang ibu perasan ia include sekali subjek bahasa arab (untuk KSSR). baru mula untuk tahun ni or dah lama mula, wallahualam. oh mungkin dia include sekali dengan subjek pendidikan islam kot. yelah, x perasan plak pasal uwais kan sekolah agama, include sekali subjek untuk kelas agama macam ibadah, jawi, sirah, al-quran dsb.

tapi kali ni ibu nak cerita pasal buku PJK untuk KSSR ni. tertarik, kagum dan terharu... nak cakap banyak-banyak pun malas, only pictures can do the talking. terharu mak, anak-anak istimewa tidak dipinggirkan...












Wednesday, February 9, 2011

sekali air bah, sekali segamat berubah!!

banjir di segamat...

x mo citer banyak-banyak..

kat paper, tv, radio berita segala dah tunjukkan

yang kat sini live thru my iphone.



before kami keluar dari segamat

terpaksa la buat u-turn


ramai betul wartawan tak bertauliah..



konon lalu buluh kasap nak balik kampung lalu muadzam.
 (giler jauh ko)
tapi terpaksa patah balik.
memang tak boleh lalu.


seminggu selepas banjir....


ni jalan dari bandar ke uitm




jualan murah.. juala murah...


shell pun tutp da... (7/2/2011)
jangan cakap shell... mcD, guardian, seven E pun tutup!!

:: we belong together ::

Daisypath Anniversary Years Ticker

:: my asham boyyy ::

Lilypie Kids Birthday tickers

:: my asham kepinggg ::

Lilypie Fourth Birthday tickers