Saturday, February 12, 2011

langkawi - its 4th time in 2 years!!

masa cuti cny aritu, PIL ngajak ke langkawi. harus la pergi pasal MIP tu ala-ala tourist guide yang tak bertauliah untuk mak-pak dia. asal mula nak ajak mak, sekali mak x jadi pulak... al-maklum la anak-anak balik. kang bergebang ke langkawi, anak-anak balik kerja, balik belajar xde mak nak dibabai.

so hari khamis ajak mak ngan amar & anim gi kenduri kat ipoh. leh le mak jumpa besan dia. dalam kul 3.00 kitorang gerak ke alor star. asal mula dorang nak tido umah, tapi babah cakap x jadi la, tido alor staq. mak, amar ngan anim lak ke taiping antar anish si anak angah.

seperti biasa kalo tak ke AS x sah kalo tak call mr R. hahhaha... dia tolong carikkan hotel. eh silap. bukan aku mintak dia carikan, aku just tanya jer kat dia... aleh-aleh dia yang bookingkan.

kami sampai AS dalam 6.30pm. lepas check in, MIP and adik dia gi beli tiket feri untuk esok. waduh... malam tu tgh dinner, tengok berita kat tv, nak pegi langkawi, amik tiket kul 8am, dapat naik feri 1 jam after. tapi time cny aritu, ko beli tiket kul 8am, ko naik feri kul 1pm!!! tak ke giler... tu le pasal kena beli awal...

esok pagi-pagi, kul 7.30 dah gerak gi jeti kuala kedah. tiket pukul 10.30am. giler tunggu dekat 2jam. sudahnya sampai jua ke langkawi. yang penting ke sana nak makan pulut udang kat round-a-bout ayer hangat. nan adooo tak bukak (sedih..) takpe.. tak ngandung..

kali ni tak amik banyak gambo amilk.. gambo budak kecik honeymoon aje... hahaha... layanzzz...












 




No comments:

:: we belong together ::

Daisypath Anniversary Years Ticker

:: my asham boyyy ::

Lilypie Kids Birthday tickers

:: my asham kepinggg ::

Lilypie Fourth Birthday tickers