Saturday, February 19, 2011

wishlist

hajat hati besor.. cett... setakat tak kerja, jangan harap la ada orang nak belikan untuk kita.. so dengan ini aku sentiasa berdoa semoga aku dapat la kerja kat segamat ni.. susah sikit nak keje kat sini, maklum la duduk kampung. tapi bukan keje takde tau. kilang ada, developer ada, banks punya la banyak. OCBC lagik.. tapi yang bestnya, makanan sedap, cost of living so-so la.. setakat bekfes ngan cik kenit lepas antar abang pegi sekolah, nasi lemak sebungkus, roti canai sekeping, air teh o yang di share, baru rm2.

so, bila dah dapat keje nanti, boleh la penuhi hajat di hati (ke... ada orang nak sponsor?? jangan harap! dalam mimpi boleh la....)



mesin jahit tepi
senang sikit nak menjahit. tak yah pi kedai.
kalo kat segamat ni antar jahit tepi, antar arini, esok amik



mesin jahit Apple.
maklum la sekarang ni guna cap ayam je...
tapi cap ayam tu la yang banyak berjasa kan!!


a scent for women by issey miyake
aritu pi langkawi ingat nak angkat
sekali harga dia dekat2 300, terus cancel.
almaklum la, orang tak bekerja sekarang ni!


setakat dalam kotak pikiran yang ni je kot. yang utama mesin jahit tepi tu la. price dalam rm 1,100. berangan semoga jadi kenyataan, bukan berangan mat jenin!



1 comment:

Yana@Noni said...

salam...
saya dh dpt mesin jahit tepi idaman saya tu...beli kt SINGER model 146N55...tp byr ansuran ler...3 thn X RM66 ...tu jer yg mampu setakat nie..plan ader rezeki lebih nak byr abis sblm 3 thn...apepn Alhamdulillah....amik bln 12 hari tu...skrg nie ade masa terluang jahit baju kurung...utk gi keje...dh save bajet kat situ:-)

:: we belong together ::

Daisypath Anniversary Years Ticker

:: my asham boyyy ::

Lilypie Kids Birthday tickers

:: my asham kepinggg ::

Lilypie Fourth Birthday tickers