Sunday, March 6, 2011

astro is back in action!

finally! setelh dekat 4 bulan xde astro kat rumah ni, aku berjaya membawa pulang astro dari rumah lama.

the reason kenapa aku tak ami astro tu dulu, sebab rumah aku tu ada orang sewa. tak perlu la bagitau sape. nanti kalo cerita sakit hati je. biar aku pendam je dalam hati. tunggu rasa dah tak tahan nanti aku bagi tau jugak. lagi pun malas nak bertekak dengan MIP pasal hal ni. letih mak nak cakap... rumah dia kan...

oh yer, berbalik pada astro, since nov memang tak nonton astro accept balik jb or pantai dalam je boleh tengok. so aku decide amik astro tu pasal kalo nak register baru kena 199. dan aku tau mip bukan nak amik, pasal dia dah ckp ngan abanglong kalo peksa no 123 je baru dia pasangkan. cehh.

dan aku dengan selamba je gi mintak dengan orang sewa rumah (dia nak astro, dan bayarkan monthly) dan ingat kami nak amik yang baru. bila dapat tau kena bayar 199, rasa menyesal lak tanya ngan budak umah sewa. dia pun tak kisah aku nak amik astro tu (billing nama aku yer tuan puan, bukan nama mip)

untuk makluman aku tak bawak piring astro pasal dekat sini orang lama ada tinggalkan piring dia. aku suh adik aku yg dok batu pahat tu pasangkan. cucuk je. senang. bila mip balik dari iab genting, dia pun pelik ada astro. boleh tanya aku bila pasang. celah bila en mail nak pasang. aku bukannya ada duit nak pasang baru.

wah dulu bukan main lagi aku suh mintak amik astro umah lama, tak nak. konon nak jaga hati orang sewa. hati anak bini tak pulak pikir. aku sian kat anak-anak je, dok tanya astro astro. sekarang dia pulak yang lebih-lebih tengok astro ek. siap balik kelas tengok aku dah tido dalam bilik, terus pegi depan tengok astro sampai tertido depan tv. hei, time tu ibu tak tido lagi lah!... saje je tau laki aku ni!

2 comments:

win@momyShaneQeisha said...

tak dpt saya bygkan tanpa astro.lega dah..astro is back action kan.bestnya dpt umah baru

ibu-uwais-ameenah said...

win,
yelah.. xde astro boring sangat!

:: we belong together ::

Daisypath Anniversary Years Ticker

:: my asham boyyy ::

Lilypie Kids Birthday tickers

:: my asham kepinggg ::

Lilypie Fourth Birthday tickers