Tuesday, March 8, 2011

~homemade pizza by ibu~

actually buat dah lama dah. time segamat dilanda banjir awal februari aritu. tapi baru arini teringat nak update. tapi, piza ni macam dah jadi makanan rutin kami sekeluarga dah. dari awal februari aritu, sampai sekarang, rasanya dah 3x dah aku buat pizza.

dari doh dia, sos, hingga la ke toping semua hasil tangan aku. last aku buat pizza dulu time belum ngandung uwais lagi. korang bayangkan. lama tu... masa buat doh aritu, doh dia keras/garing ala-ala dominos. aku suka la. tapi mip ngan anak-anak x berapa suka. dorang suka yang lembut/gebu.

second time buat terus aku lebihkan yeast. so, jadi la lembut. tapi x kisah la, as long dorang suka, aku pun gembira. oh yer, kalo piza aku ni, selalu aku tak specific sangat macam hawaian pizza ke, beef peperoni ke, vege lover ke. aku add in semua. lagi puas hati. kalau sos dia aku masakkan dengan minced beef.

hasilnya, sangat puas hati, puas hati!!



before


after - pujaan suami & anak-anak!


kesukaan ibu - garing


pssstt... sape yang dok segamat, nak tempah, boleh ajer!!


No comments:

:: we belong together ::

Daisypath Anniversary Years Ticker

:: my asham boyyy ::

Lilypie Kids Birthday tickers

:: my asham kepinggg ::

Lilypie Fourth Birthday tickers