Saturday, March 5, 2011

McDelivery




pagi ni kami order mcD je. asal mula minggu lepas la. uwais nampak la plak menu mcD. terus dia cakap, ibu, dah lama abang tak makan pancake mcD. abang suka la makan pancake kat puncak alam. (maksudnya mcD puncak alam). mcD kat sini xde pancake.

alamak bang.... bukan mcD sini xde, ada... tapi x penah lagi bawak dia bekfes kt mcD sini. so, kebetulan MIP outstation ke terengganu, ibu suruh la abang cakap dengan daddy. so daddy cakap, telepon ajelah...

yang kelakornya, pagi tadi nak tepon, no takde. ater... kalo kat opis dulu jiro yang selalu tepon kan. jenuh bukak website mcD, hang... nak tepon tanya, airtime baru tamat semalam da... sudahnya tulis dekat status FB. thanks ogee inform no phone mcD.


dah calling, dia cakap within 45 mins sampai. ni dah lebih, x smpi lagi. sudahnya tepon balik. dia cakap nanti branch manager call. orait. branch manager called and dia cakap order sampai dalam 20 mins. anak-anak dah bising pasal memasing kebuluq. dalam pukul 9.45am dia sampai. adusss kena turun pulak. dia cakap dia x boleh naik hostel. macha... ni rumah staff da.. lagi pun kolej lelaki! kalo kolej pompuan lain la cerita.

abang ngan adik makan bagai tak hingat dunia. dan baru tadi, dalam pukul 1.10pm, aku tertengok iklan bekfes mcD dan baru perasan dia tak bagi hashbrown. rugi rm2.45 x 2. hampeh punya mekdi. tadi dah tepon and komplen. as usual macam2 alasan dia bagi. amik order org lain la, yg packing org lain la, yg antar org lain la. memang la ngokkk dah tentu la amik order org kat KL, packing org lain, yg antor org lain. ingat customer ni ngok ker.... dah la x mintak maaf.

aku lak, dah lama x deliver, smpi terlupa nak cek. selalu kalu take away ke drive thru ke aku cek dulu. arini luper... xpelah... nanti kalo aku walk in, aku komplen lagi. (walaupun dekat bawah cash invoice tu dia ckp lepas kita terima x boleh komplen, peduli apa aku??)


2 comments:

mak long uwais ameenah said...

mmg bengong McD tu...ada ke patut dia kata pntai dlm x de delivery....igt aku dok ulu banat ke....terus aku black list....

ibu-uwais-ameenah said...

kehkehkeh.. kadang2 lawok sungguh!

:: we belong together ::

Daisypath Anniversary Years Ticker

:: my asham boyyy ::

Lilypie Kids Birthday tickers

:: my asham kepinggg ::

Lilypie Fourth Birthday tickers