Sunday, April 10, 2011

rezeki

alhamdulillah dah seminggu aku keje ofis baru... seronok tak terkata. pasal apa aku cakap seronok?

  1. pertama sebab dekat 10 tahun aku kerja private & ini kali ke 2 aku bertukar kerja. insyaAllah sampai ke tua. selama 10 tahun gak la aku nunggu nak masuk gomen. alhamdulillah termakbul.
  2. aku bertugas di tempat aku belajar sendiri. even lain campus, ok la tu kan....
  3. bekerja satu U dengan en suami! (sorry dy, any claim - mileage, medical, pensyarah sambilan, modul... x boleh rahsia lagi... pasal i yang buat payment yer!!)
  4. distance antara rumah - ofis, jalan kaki je... x sampai 5 minit! (tapi sebab nak kena antar cik meenot ke taska yang luar dari kawasan kampus, mak kena la jugak drive!)
  5. paling penting - idak le aku ngadap orang yang selalu dok paraquat bos kecik tu... tapi keja cam hampeh... nak nama aje....
oh.. nak citer pasal rezeki... alhamdulillah penghijrahan aku ke negeri J memang berbaloi-baloi.... dalam 4 bulan tak bekerja, aku dapat masuk gomen...  dan dalam masa yang sama, tempahan menjahit pun ada... dok pelan-pelan kayuh la ni.... nasib la MIP pun ada gak bagi support (my banker.. hahaha) lepas la nak beli kain & bahan-bahan jahitan... ater... x koje 4 bulan namanya!

aku ingat nak teruskan macam ni la.. semalam balik dari melaka, singgah tangkak... beli kain untuk alas meja umah akak...fuh... semeter $22.80, dapat semeter $10 je... best... best...









No comments:

:: we belong together ::

Daisypath Anniversary Years Ticker

:: my asham boyyy ::

Lilypie Kids Birthday tickers

:: my asham kepinggg ::

Lilypie Fourth Birthday tickers