Wednesday, May 25, 2011

Saturday, May 21, 2011

new colleague

lama x update blog.

lately busy....

here it is.

my new collegue!


ni sebahagian ajer...


to be honoured, im so haapy working here. environment is 200% more different from previous company. and i hope so takde la yang perangai macam ikan emas tu....




Tuesday, May 17, 2011

very short update!

latel aku memang busy. tak payah ler bagi tau busy pasal apa yek. sendiri mau ingat da... just to inform, i nak balik tanah tumpah darah ku! hehehe... esok petang gerak ke shah alam. stay kat sana, and the next day ke u**m puncak alam. mak teruja gitew! orang kata tak nampak orang, nampak bumbung rumah jadi la. kes aku ni lain sikit, tak nampak rumah no.14, nampak pintu gerbang puncak alam, suda.....

chiow... banyak baju nak iron, esok pagi MIP bawak PM *pembantu mahasiswa* bekursus di desaru. jumaat kot baru balik...



*ireallylovemyworknow*

Monday, May 9, 2011

N.G.L.!!

selalu.. selalu, kalo kita order makan kan, so orang yang amik order tu akan tulis short form jer. so, jadi ler macam tajuk entry ni. NGL. it stands for Nasi Goreng Ladna. one of abang's favourite!

aritu, MIP ada dinner kot, so ibu malas nak masak. kebetulan nasi dah ada, cakap dengan abang, kita makan nasi goreng aje lah abang. ok... asyik makan nasi goreng biasa je, sudahnya ibu buat nasi goreng ladna, udang ada, cauliflower ada...

rasa, not bad. boleh la...



N.G.L. ibu


N.G.L abang (right) & adik (left)
adiknya nasi dah runtuh, tak sabor-sabor!


ushh.. tengok adik, kopek udang!


sambil leka tengok tv!




Thursday, May 5, 2011

UJIAN

Assalamualaikum!

Apa khabar semua? Harap semuanya sihat sejahtera hendaknya.. (awat ayat skimaa??) Saje aje try tulis macam karangan darjah 5. back to the future.

Lately aku memang sibuk sikit. Kadang lepas balik kerja sementara nak tunggu maghrib, bukak facebook. Blogging kalau ada idea ok lah. Kalau idea kering kontang, selamat la hendaknya nak tulis!

Macam tajuk entry ni, kali ni aku nak cerita perihal UJIAN 2 (tapi kali pertama untuk murid tahun 1). Pasal masa budak darjah 2 - 6 amik ujian 1, budak darjah 1 xde... maksud aku xde ujian, pasal baru je masuk sekolah.

Seperti biasa ibu-ibu yang lain, risau kan anak. Tapi anak ni rilex der... Sabo jelah! Uwais tu lagi la, tak belajar langsung. So far baru dapat 3 papers, BM1, BM2 & Maths. BM1 dapat 65, BM2 dapat 65, Matematik dapat



Terima kasih pada yang sudi 'like', Ada 23 including me. Kalau ada orang jelik ke nak kata anak dapat 65 pun nak canang kat FB ker, suka hati aku la.. yang dorang tu. yang elok-elok je mention kat FB. lagi dasat...

ok lah... gtg... mata dah ngantuk, nite!!



Sunday, May 1, 2011

koleksi Noraini Margono!!

Rabu yang lepas, MIP dan colleague telah pergi ke rombongan ke book fair kat PWTC. dalam dia dok sibuk mencari buku untuk bahan pembelajaran, aku pun memesan ler buku Cara Mudah Menjahit Langsir, tulisan Noraini Margono.

Koleksinya ada 4, aku dah ada no 1 & 4. 2 & 3, nan ado, maka pengiriman telah dilakukan! Harapannya nanti boleh ler menjahit langsir.... (ntah bila, asyik penat ajer...) Nasib ler beli kat book fair ni dapat discount. Banyak jugak la discount dia. +- 20% gitew. Buku no.2 harga asal rm29, buku no.3 lak harga asal rm32. So, untuk dua buku, rm47.20. jimat rm13.20.

psssst... buku no.1, aku fotostat dari PNM. ater.... time tu MIP kerja sana, memang selalu la pinjam buku. so, sekarang dah ada 4 buku. berkobar-kobar ni nak menjahit langsir. tapi, dalam berkobar-kobar, kain takde, tak guna jugak kan?? so, nanti boleh ler beli kain, dan yang paling penting, beli mesin jahit tepi!!




new collection!


nota langsir :- sesiapa yang cuba belajar jahit langsir,
aku memang recommended this book. senang giler nak paham!!

:: we belong together ::

Daisypath Anniversary Years Ticker

:: my asham boyyy ::

Lilypie Kids Birthday tickers

:: my asham kepinggg ::

Lilypie Fourth Birthday tickers