Thursday, July 21, 2011

like brother like sister



samakan?????

....i luv you my angels.....




sulok belingkong

ni la rumah baru kami. rumah menjadi idaman semua PPP (formally known as residen staf = RS). eh, betul ke? tapi, alhamdulillah... rezeki berpihak pada kami. nak kata MIP mohon, tak jugak. pasal TRek ada cakap dengan dia untuk mintak dia pindah ke kolej baru ni.

lepas beberapa ketika, ada gak dengar-dengar ada PPP buat permohonan (via letter), ada la sorang PPP ni suruh MIP buat jugak surat. mana la tau kan. TRek verbally cakap. no black n white.

dan alhamdulillah. dah 3 minggu kami dok rumah baru ni. dekat dengan opis, boleh tinggalkan uwais kejap kalo dia cuti (tapi adik harus ke taska) ada laman. dan the most important thing, tak perlu tangga untuk didaki!! cuma ada bukit sikit je. tak le macam bukit tonggek kat UiTM shah alam nun!!

rumah masing kosong. yang ada cuma almari baju kat master bedroom. katil, katil anak2 without tilam. (tilam rembat dari rumah lama) & meja makan. almari baju, meja solek, tadak. harap2 la before raya boleh dapat. tapi ala-ala... nampak tender pun ala samar-samar lagi.

berdoalah!

** sempat belikan anak-anak almari plastik aje. tak perlu kayu-kayan. lepas ni dapat. no worries**



rumah ku


walau kuarters je dik non. sgt berbaloi2!!!


org astro tgh pasang


tada....


ini la kolej yg menempatkan siswa 2 side di bahagian hadapan, siswi, side belakang.



bos kecik saya!

dah 3 bulan lebih aku kerja di tempat baru, baru berkesempatan nak cerita pasal bos kecik saya. hehehe.... sajeje x tau nak citer apa sebenarnya.

kenapa aku panggil dia kecik? pasal dia lebih kecik dari aku. dari segi saiz, umur. jawatan je lebih dari aku. dia berlainan jantina, 7 tahun lebih muda dari aku. cuma kecik sikit dari aku. (kalo ko baca jangan marah ekkkkkk)

actually, aku dah kenal dia 4 bulan sebelum aku masuk keje lagi. time tu aku ikut MIP pegi kursus budak2 PM kat port dickson. nak jadi cerita, kan kalo kat PD tu sewanya apartment. so kami sekeluarga (MIP, ibu, uwais & cik kenit) dapat apartment ni. kami duduk bilik master. maklum la ramai.... bilik lagi satu tu bos kecik aku duduk lah! MIP da bgtau dia (bos kecik aku) ni keje kat bendahari. so, aku diam aje la. time tu x silap baru lepas seminggu dua interview kat UiTM.

ada sekali masa lunch tu, ada le bos kecik aku nyembang ngan aku. tapi sumpah tak ingat dah apa dia tanya. (tak pe nanti aku tanya dia).

masa 1/4/11 aritu masuk keje, time diperkenalkan oleh big boss kepada pegawai2 ni, bos kecik aku ni tersipu-sipu siput la malu. (ko malu ke haaaa?)

dan dia memang tak tersangka aku yg masuk keje kat situ. siap tanya; "time kita pegi PD tu, akak dah interview ke?" jawapannya; "dah dik non oiiii"

hehehhe.... kelakar pun ada. kadang2 kalo nak tanya dia cakap; " akak, time kita pegi PD tu..." or "akak masa kita pegi hotel tu..." aku plak jawab, bila masa aku pegi hotel dengan ko.... hahaha.. then baru dia mention pasal aku ikut MIP g PD. baru le aku teringat..... hehehehhe....

sampai minggu depan je aku report dekat dia. pasal bulan depan aku dapat bos lain. reschedule department. but.... kita still satu opis kan! yang penting g lunch sesama, nak kutuk orang pun sesama! hahahahhahahaha...




Tuesday, July 19, 2011

rindu!

rindu nak berblogging!!!

namun kekangan waktu yang membataskan....

insyaAllah, will try to update soon as possible!!!











Thursday, July 14, 2011

lunch time

last time berjimba ari jumaat time lunch. yela ni time uwais dekat JB. 2 minggu lepas. now back to normal routine, MIP kena amik dia balik sekolah pukul 12pm. sementara nak abiskan mee kari yang kureng sedap tu, MIP g semayang jumaat kat masjid kg jawa.



MIP's dish


mee kari yang langsung x mengancam :(


sungguh tak sesuwai... mula-mula bagi fork dengan senduk!
sudahnya aku mintak sudu.




to the left... to the left...

gadget baru MIP. korang jangan la cakap aku jakun. orang lain dah berkurun ada kan.... beli time PC fair kat uitm ni ha.....






Wednesday, July 13, 2011

tinggal kenangan

dah 2 minggu kami tinggalkan. sekarang kitorang dah berpindah ke rumah baru. kolej baru. MIP diarahkan berpindah ke sana. yg seronoknya rumah baru, selain rumah betul-betul baru, yang penting tak perlu naik tangga dan rumah tu kembar dua.

rumah lama plak, selain dekat dgn bilik student (kurang sikit takut kalo MIP takde), dekat dgn masjid & kedai makan. rumah baru, dekat dengan opis ibu & dekat dengan pintu keluar. apa-apa pun, kami masih menanti perabot-perabot ni. masih kosong lagi. yang ada katil double, almari bilik master without almari solek, katil bilik anak-anak without matress, almari & meja solek. ada meja makan (yg dah goyang sikit), meja study nan ado, sofa pun nan ado....

harap-harap le boleh dapat sebelum raya ni yer! mudah-mudahan....



ruang tamu + ruang makan nak ke pantry


2nd hall


master bedroom




bilik abang


bilik adik


peti ais harta lupus yang kami tinggalkan


its 1st after 10 years!!

lokasi : Kg. Abdullah, Segamat

masa : 1.20am

tarikh : 10 Julai 2011

kronologi : MIP nak hantar student demam ke hospital. masa tu duduk lane kiri, x semena-mena kereta mercedez dipandu budak 18 thn belok ke kiri. terus dia seret kereta kancil. budak yang demam nak anto ke spital pun, terus baik demam!! dah report polis, dah anto bengkel. akan claim dari insuran budak tu. da la budaknya nak fly oversea bulan depan. P pulak tu lesen dia!



malam kejadian. kereta dok tgh2 jalan lagi


time pagi tu.


kena tow. x boleh start langsung


Monday, July 4, 2011

:: we belong together ::

Daisypath Anniversary Years Ticker

:: my asham boyyy ::

Lilypie Kids Birthday tickers

:: my asham kepinggg ::

Lilypie Fourth Birthday tickers