Monday, September 26, 2011

next appointmenrt

next appointment Uwais pada bulan 12.

 So buat masa ni 2 bulan x amik cuti.

harap-harap gitew lah.

 bulan 12 ni ada 2 appointment jer.

mata kat selayang, then fisio.

ortho ngan rehab bulan dua tahun dopannnn...

oh yer, operation postponed. maybe 1-2 tahun lagik.

just usaha, excercise, doa dan tawakal.

insyaAllah



Sunday, September 25, 2011

roti canai terbang

Assalam, arini aku nak bercerita pasal roti canai. RC ni memang feveret kami anak beranak. nak jadi cerita, pagi tadi bangun lewat sungguh! 7.20pagi giteww! apekehal ntah mak dara ngan anak dara bangun lewat. kitorang tido dalam bilik, the gentlemens tido depan. tapi senyap jooooorr. ingat lum bangun. kitorang ngintai2 rupa2nya dah bangun 2 beranak tu... terus la terjah diorang!

MIP cakap, nak pegi sarapan. aku pun mula la request nak makan RC kat German-ntah. aritu dia tapau sedap sehhhhh... dalam pukul 9 kitorang kuar rumah. patut awal lagi, tapi MIP g buat tinjauan plak kat kawasan kolej. boleh plak sembang ngan pak guard bagai...

sampai german-ntah. (adik sebut jentahh), kedainya tutup sob sob.. sekali MIP cakap terus pergi makan roti canai terbang. mak aikkkk jauh tu. kat tangkak. aku ingat dia main-main. elok lepas paya jakas, aku baru tanya, dia cakap mana boleh nak patah balik (kawasan jalan berlingkang-lengkok (eh, betul ke aku sebut?) sudahnya... terus jela pergi..

lepas sampai, makan dan minum, MIP ajak singgah kedai kain (yess yess) dapat la aku merembat kain nak buat cover peti ais, cover oven, cover toaster etc. beli 2 meter jer.  pastu mamat kecik tu boleh plak merengek nak beli langsir gambo kereta. aiyakkkk ibu belum cucuk duit lagi la. (alasan suruh daddy bayor *wink*wink*) harganya semeter dia tulis 22.80. tapi aku tanya xde offer ke dia cakap semeter 9.00. aritu aku penah beli, semeter 10.00. pastu pow daddy kain sepasang. tu nanti-nanti la jahit.

penyudahnya sampai ke rumah jam 11.30 pagi. thank you daddy....


*picture ihsan pakcik google*



Friday, September 23, 2011

anak-anak dan pizza hut

Permintaan anak-anak, especially bab makan, jarang x tertunai. Pekena chunky loaded petang ni.





Thursday, September 22, 2011

makan-makan-makan

arini geng PB datang rumah.

masak nasik dagang jer,

lagi, mihun goreng,

lagi, puding roti

harap mereka kenyang perut, suka hati!


gambo ihsan pakcik google


puding roti


mihun goreng

Tuesday, September 13, 2011

short update

Hari ni ibu on EL, semalam abang demam teruk. Siap ustazah called daddy suruh datang amik dia. Patut la monyok je muka dia pagi semalam.
So harini duduk rumah je, berkesempatan kemas rumah, bilik ngan dapur, lipat and susun baju kat almari. Sempat jugak baring-baring rehatkan badan, ukur kain nak buat kain susun belakang :)
Hurmmmm utk geng2 yg pegi KL tu; jangan lupakan daku ye! Sian mak buyung sowang-sowang kat opis.

:: we belong together ::

Daisypath Anniversary Years Ticker

:: my asham boyyy ::

Lilypie Kids Birthday tickers

:: my asham kepinggg ::

Lilypie Fourth Birthday tickers