Friday, October 28, 2011

testing new signature



kecikkan gambar :(

As Salam.

Macammana ibu nak kecikkan gambar kat blog ni ek?

Kalo pilih 'small' bukan kecik pun gambo tu

dia jadik 'katik' plak.

Kalau tak, terpaksa la ibu tukar template lain :(


~da la da suka template ni. nampak ceria jer~







Thursday, October 27, 2011

His 1st bilateral adductor & psoas tenotomy surgery!

cerita nya dah lama, tapi time tu memang serius ibu takder masa nak citer pasal surgery ni. lagi pun sekarang semuanya boleh update @ facebook, including the picture.

for those yang hanya follow blog ni & tak fren-fren kat FB memang ler tak penah tengok gambo Uwais kan! nak cerita pun dah basi, so layan gambar jelah ekkk..


ibu akui, ibu pun tak sekuat dia.
ya Allah, Kau peliharalah anak ku


masih belum sedar lagi time ni!


oh yer, maybe 2nd operation akan dibuat maybe in 1-2 years time.






 asal ibu x boleh copy link picture album fb kat sini ek??



Idiappam

26.10.2011. pesta cahaya. eventhough dah asuk 27.10.2011, feel deepavali masih terasa. pasal aku teringin bebenor nak makan idiappam. rasanya ni menu wajib masa deepavali, selain muruku & tosai.


kena pulak cicah dengan kari kambing, memang meletopppppp!!

selain dari tu, teringat la pulak aci punya muruku. aci ni cleaner kat ofis lama aku. alah... lupa plak nama dia! haaaa dah ingat dah, Janaki. aku rasa dia nye meruku memang the best in the world lah! ntah bila la lagi nak dapat rasa kan!!






Tuesday, October 25, 2011

carikan saya kuey tiow laksamana......

since dah duduk segamat almost 1 year, susah betul la aku nak cari kuey-tiow or mee kuning brand ni. kalau dekat KL/selangor, memang sonang bai tu nak jumpa. kalo kat segamat memang payah.

sebab apa aku suka brand ni, pasal mee/kuey tiow dia bersih dan sedap. kalo kat segamat ni, so far memang tak penah nampak mana-mana kedai jual brand laksamana ni. kalo mee kuning, boleh tahan lagi la jual kat sini rasanya, tapi kuey tiow yang jual kat sini tak boleh belah dowww... keras! lebar lak tu. so, bila masak je jadi tak sedap. ker, nak kena rendam ngan air panas ek??

friens kat segamat, tau kat mana ada jual kuey tiow/mee jenama laksamana ni tak??







Thursday, October 20, 2011

pro-cons adanya movie di rumah saya!

kami baru je langgan movie kat astro ni. asal mula MIP nak langgan unifi. ater.... mana le sampai segamat lagi. sudahnya dia cakap kalo cenggitu subscrib movie la. bila nama astro atas nama aku, aku cakap, boleh, dengan syarat dia bayar separuh daripada bil tu. kita tengok macamana nanti




aku rasa banyak cons nya dari pro. nak tau kenapa??

  • sejak ada astro movie, aku dah tak boleh nak tengok citer2 feveret aku samada kat astro ria, prima, warna mahupun citra.
so, aku hanya dapat tengok citer tv1, tv2 tv3, ntv7 (grey's anatomy) atau tv9 dekat tv yang berukuran 14 inch hokeiiiiii
  • dah lama kitorang (ibu-uwais-ameenah) tak tido dengan daddy :(
  • seminggu dua ni, xde keje pulak aku kena bangun tengah malam tutupkan tv dengan astro. grrrrrrr, pasal bila dah tengah malam, tv yang tengok MIP.


nak buat macammana, redhooooo jelah...



mode : merajuk ni!!




Monday, October 17, 2011

filet-o-fish

ntah kenapa ntah

minggu lepas,

dah 2 kali makan bendalah ni

malam tadi pun makan lagi.....





Sunday, October 16, 2011

tutor



seriussss okay! kalau boleh saya memang nak cari tutor yang boleh ajar anak-anak kat rumah. macam kakak saya buat kat anak dia yang darjah enam dan tiga tu....

tapi saya rasa, kalau kat KL memang la belambak cikgu-cikgi yang sukarela nak buat part-time ni. al-maklum la duduk kat KL serba serbi mahal belaka. macam yang saya prnah cakap dulu; money is not everything, but everything needs money. am i rite???

kalau bab anak dara tu, x kisah sangat, tapi yang dirisaukan tu, si abang. ibu paham sangat la pasal dia CP patient, slow sikit dia belajar, tapi sebenarnya bukan dia tak boleh, tapi pasal ada vitamin M tu yang payah sikit tu.


mungkin tutor kelasnya begini


bukan ibu dan daddy dia x mo ajar, tapi pada kami, susah sikit la nak ajar anak sendiri. nanti kita ni pulak yang nak diajarnya."ibu, ni salah lah...." adoi anak.. anak..

dan juga mencari orang ngajar ngaji utk budak berdua nih!
student uitm pun bolehhh


so, memang serius saya nak cari tutor untuk Uwais. kalo cikgu-cikgu kat area segamat ni ada terbaca, do contact me ya!!!



Saturday, October 15, 2011

masih sore throat

masih sore throat!!

tapi feel better lepas makan ubat yang doctor klinik mesta kasi

:)

harap cepat la beransur baik tekakku!!






Friday, October 14, 2011

new template!!

new template

ok la kan.

aritu gatal tangan gi godek

ha ngko...

mendapat!!


:: we belong together ::

Daisypath Anniversary Years Ticker

:: my asham boyyy ::

Lilypie Kids Birthday tickers

:: my asham kepinggg ::

Lilypie Fourth Birthday tickers