Wednesday, November 28, 2012

hola!

hola! assalamualaikum! arini pepagi saje rajinkan diri tulis blog yang dah berabuk & bersawang ni. ntah kenapa mood menulis memang ke laut. padahal banyak je stori-mori nak stori. well....
 
weekend ni MiP nak g amik Uwais dekat kampung! yeay! bukan apa, kesian dekat adik yang dah mati kutu (memang dah mati dah pasal dah botak kepala dia!), pasal dok sensorang kat umah tu. Daddy dengan tv dia, ibu sibuk dengan kerja rumah. Since kitorang amik package untuk astro super pack tu, dah ada la channel kartun. 613... 615... Satu hal plak asyik berebut remote dengan daddy dia. Tu belum abang balik tu. Mana tak kuah tu tumpah ke nasik dik non oiii..... Memang kaki tv depa tiga beranak ni.
 
tinggal lagi student lama masuk balik. dan bermula episod busy MiP lagi. Weekend pun busy! Bilanya nak outing? Tak per... tak per... tak sabar mak nak tunggu bulan dua belas!!
 
 
Luv,

Thursday, November 8, 2012

Finally, decision had been made.

3 benda utama yang akan dibawa ke Segamat. Setelah diperkenankan oleh majlis suami-isteri, untuk kitorang bawa ke sini. yeehaaaaaa....




ogawa koibito
rindu dowh... kalau penat-penat and other half not willing to help.
gunakan aje bendalah ni...


tv jvc 
xde le teman nak ngadap tv aiwa kecik 16" tuh lagi dalam bilik! 
tv kecik tu leh letak dalam bilik uwais! 



treadmill, ni untuk uwais training berjalan. 
walauuu pun dia dah pandai melangkah!


nak selit jugak....
gambo cik meenot time kecik-kecik...


masih terpikir-pikir apa benda lagi nak bawak yer!


Tuesday, November 6, 2012

Gambang.

Assalamualaikum! Arini mata tak boleh nak lena. Ntah kenapa la yer. Maybe sebab MiP xde kot.... Pagi tadi MiP dah gerak ke Kedah. Ada keje skit. Pegi untuk 4 hari. Yang kelakar anak dara sorang tu bila bagitau daddy dia pegi Kedah, dia cakap.... "adik tak pernah pergi Kedah". Kelakar kan? Alasan dia nak suruh bawak dia pegi Kedah la tuh.


Jumaat lepas, kitorang sefamili dah ikut MiP ke Accon08 bertempat kat Gambang Water Park. Nama gempak kan? Tapi indah kabar dari rupa. Panggil staf dia (yg kebetulan ada dekat koridor), fine, aku baru toleh nak tengok pemandangan, x semena2 dengar bunyi orang turun tangga. Minah yang aku cakap tu yang turun. Ceh larikan diri. Pastu cakap dekat budak lagi sorang mintak tolong mop bilik, dia leh lalu depan bilik aku cakap, bilik ni ye kak. Sampai ke sudah, tak datang! Dipendekkan citer, masa petang nak gi sukaneka tu, memang dah nampak housekeeping dia kat bilik hujung, so kitorang assume dia akan kemas bilik kita la. Sekali balik dari sukaneka, sama je! x kemas pun. Terus call housekeeping suruh dia hantar orang kemas bilik. Dalam 20 minit tak sampai, aku call lagi. Dia cakap staf busy. Busy mendanya tak kemas bilik dari pagi sampai petang.

Lepas tu MiP suruh call Duty Manager, so cakap la dari kes semalam yang housekeeping tak datang and larikan diri. Tak sampai 10 minit housekeeping datang. Korang tau tak sape? Budak yang kedua aku bagitau dia suh datang mop semalam tu. Tertunduk-tunduk dia tau! Aku??? Buat tak layan..... Ko buat la keje ko sampai habis!

Theme park plak, kitorang belum pergi lagi, pasal Ahad tu hujan. So, anak-anak mandi kat pool jer. Nasib tiket tu valid sampai 31 Jan 2013.

Itu cerita Gambang. Banyak lagi cerita nak tulis. Daaaaa.......




:: we belong together ::

Daisypath Anniversary Years Ticker

:: my asham boyyy ::

Lilypie Kids Birthday tickers

:: my asham kepinggg ::

Lilypie Fourth Birthday tickers