Monday, March 25, 2013

Al-Kisah Turkish Indulgence

Khamis lepas aku berkesempatan jumpa kawan lama, kawan UiTM yang datang menyaksikan passing out Polis Bantuan kat PULAPOL. (Segamat dah ada Pulapol youall... belakang UiTM sajokk...) Lama tak jumpa masing-masing pun sembang punya sembang punya sembang. Order Vanilla Shake jer. Makan? Aku just tapaw siap-siap Turkish Indulgence yang marvelous sangat tuh.

Dalam pukul 1.30pm, aku pun balik la ke opis lepas dapat sms dari superior yg ckp dia and the geng konon2nya lunch kat bando. disuruhnya aku balik cepat. Cover ler tu.. "aku yang menurut perintah now @ PB" aku balas sms dia lepas aku sampai je kt opis. Aku pun sekarang dah takde keluar-keluar lunch dah. Lebih selesa balik makan kat rumah dengan yang tersayang (ayat poyo). Tak perlu aku citer lanjut pasal tu. Sensitip woooo..

Berbalik pasal Turkish Indulgence yang aku idam-idamkan, aku pun pulang dengan hati yang girang pasal nak makan kek tu punya pasal. Last-last on the way balik terbaca message somebody yang mintak tapawkan Turkish Indulgence tu. Katanya nak rasa, belum pernah rasa. Aku plak mentioned aku beli satu je.  (untuk aku sebenornya). So maksudnya bila dia nak rasa, share-share la kan... Bila dah sampai opis, dia plak mati-mati ingat aku belikan untuk dia. Ok takpela, kawan punya pasal, ko amik. Walaupun time tu perut dah berkeroncong giler pasal tak makan lagik!! Dihulurnya duit nak bayar, aku cakap tak payah. What friend are for rite!! 

Sudahnya, ku tahan perut sampai ke petang, kawan punya pasal.





Untuk memenuhi tuntutan mengidam yang membuak-buak, 
petang ni nak ku ajak MiP pegi makan Turkish Indulgence lah!


xoxo

No comments:

:: we belong together ::

Daisypath Anniversary Years Ticker

:: my asham boyyy ::

Lilypie Kids Birthday tickers

:: my asham kepinggg ::

Lilypie Fourth Birthday tickers