Thursday, April 25, 2013

HBU111

Assalamualaikum! Dah lama tak menulis. Busy sikit la sekarang ni. Dari last week, minggu ni and might be until early  May kot. Biasa la banyak komitmen yang perlu dibahagi-bahagi. Kerja, rumah, anak, ko. 

Ko? Apakah itu? Hihihi.... Alhamdulillah aku dah selamat mengajar subjek ko-kurikulum HBU 111 (Kesatria Negara). Rasa macam mimpi pun ada. Setelah hampir 13 tahun aku tinggalkan benda ni, then berkecimpung semula. Serius. Nak terima tawaran ni, lama aku pikir. Dengan faktor usia, fizikal, yang penting mental, memang rasa sukar pada mulanya. Tapi alhamdulillah aku terima ini sebagai cabaran untuk diri sendiri. Other than that, itu yang kita minat since dulu (minat ke?). 

So, supposse ada ko every hari Rabu, tapi minggu ni takde pasal student mid term break. So boleh resting. Bagus jugak pasal MiP pun takde. Ada conference di JB. Malam baru tiba. So sudahnya semalam 'sharp'ener pukul 5.00 akan keluar and terus amik abang dekat sekolah. 

Minggu depan pun takder kelas lagi. Cuti Labour Day. So xde kelas lagi. Tapi lepas tu budak-budak mintak buat kelas ko dekat kolej diorang. Katanya tak de student diploma. Haah iyela. Then dah dapat pun green light dari PPK. Ok la kan....

Minggu lepas ikhtiar hidup. So main masak-masak dalam hutan. (idak ler hutannya, tepi hutan je). Seronok. Budak-budak happy giler. Pasalnya depa orang suka aktiviti macam ni daripada berkawad. Hurmmmm....







~hope they are enjoy with the ko-kurikulum~



alhamdulillah for all this. and i received fisrt salary on that. syukur.




peace, love, empathy

Monday, April 8, 2013

Sahabat



~Thanks for being my friend~
 
 

Sahabat
Kau ada dikala ku suka
Dikala ku duka
setiap tangisan dan juga ketawa
Kau ada dikala ku perlu
setia menemaniku
Pegang erat tanganku bila aku jatuh

Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku

Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku

Ku tahu ku kan selalu ada
Pada dirimu
Dan ku harap kau juga rasa begitu

Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku

Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku

Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku

Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku

Sahabatku.
 
Aku suka sangat lagu ni. Tak tau kenapa. Kalau dihayati, diperhalusi memang mendalam maksudnya. Tapi memangla kebanyakan lagu Najwa Latiff memang bagus-bagus liriknya....
 
many thanks to my soul mate, kerana sudi menjadi sahabat yang sudi mendengar kisah pahit manis hidupku. walaupun jarang nak dengar any komen tapi ibu tau daddy setia mendengarnya (kadang2 2-3 kali ibu ulang cerita kan!!!) thanks for being my truly friend.
 
 
 
xoxo,

Monday, April 1, 2013

2 TAHUN

Assalamualaikum! Hola!

Hari ni genap dah 2 tahun kerja kat sini. Banyak kenangan suka duka aku tempuhi di sini. Banyak onak dan ranjau (kononnya) dilalui di sini. 

Apa-apa pun, pengalaman yang mematangkan kita. 2 tahun di sini, plus 9 tahun di ofis lama, banyak benda dah aku pelajari. Dah banyak orang aku jumpa. Ada yang ok, tak kurang jugak yang k.o. Cumanya pandai-pandai la bawak diri tu (tak reti-reti???)

Apa-apa pun, syukur alhamdulillah...



*masih merindui nak pegi shopping time lunch dekat mydin usj*seperti dolu-dolu*


luv,

:: we belong together ::

Daisypath Anniversary Years Ticker

:: my asham boyyy ::

Lilypie Kids Birthday tickers

:: my asham kepinggg ::

Lilypie Fourth Birthday tickers