Thursday, April 25, 2013

HBU111

Assalamualaikum! Dah lama tak menulis. Busy sikit la sekarang ni. Dari last week, minggu ni and might be until early  May kot. Biasa la banyak komitmen yang perlu dibahagi-bahagi. Kerja, rumah, anak, ko. 

Ko? Apakah itu? Hihihi.... Alhamdulillah aku dah selamat mengajar subjek ko-kurikulum HBU 111 (Kesatria Negara). Rasa macam mimpi pun ada. Setelah hampir 13 tahun aku tinggalkan benda ni, then berkecimpung semula. Serius. Nak terima tawaran ni, lama aku pikir. Dengan faktor usia, fizikal, yang penting mental, memang rasa sukar pada mulanya. Tapi alhamdulillah aku terima ini sebagai cabaran untuk diri sendiri. Other than that, itu yang kita minat since dulu (minat ke?). 

So, supposse ada ko every hari Rabu, tapi minggu ni takde pasal student mid term break. So boleh resting. Bagus jugak pasal MiP pun takde. Ada conference di JB. Malam baru tiba. So sudahnya semalam 'sharp'ener pukul 5.00 akan keluar and terus amik abang dekat sekolah. 

Minggu depan pun takder kelas lagi. Cuti Labour Day. So xde kelas lagi. Tapi lepas tu budak-budak mintak buat kelas ko dekat kolej diorang. Katanya tak de student diploma. Haah iyela. Then dah dapat pun green light dari PPK. Ok la kan....

Minggu lepas ikhtiar hidup. So main masak-masak dalam hutan. (idak ler hutannya, tepi hutan je). Seronok. Budak-budak happy giler. Pasalnya depa orang suka aktiviti macam ni daripada berkawad. Hurmmmm....







~hope they are enjoy with the ko-kurikulum~



alhamdulillah for all this. and i received fisrt salary on that. syukur.




peace, love, empathy

No comments:

:: we belong together ::

Daisypath Anniversary Years Ticker

:: my asham boyyy ::

Lilypie Kids Birthday tickers

:: my asham kepinggg ::

Lilypie Fourth Birthday tickers