Friday, August 23, 2013

Day 5


Alhamdulillah hari ni hari ke lima Abang bersekolah. Lama sungguh MC lebih 2 bulan dari operate 25 May 2013 (start cuti sekolah 2 minggu) hinggalah 28 Julai lepas. Time tu betul-betul seminggu sebelum cuti sekolah sempena hari raya. Macamana nak pegi sekolah minggu tu kalau dia awal-awal lagi dah "beraya" kat rumah atok dia. Sudahnya ponteng la seminggu!

4 hari ibu tak sempat nak snap picture dia. Sibuk la. Macam-macam hal dan juga day 3 balik hantar anak-anak kereta plak kena langgar lari. Hadoi kereta besar pla tu. Alhamdulillah diuji Allah. Dan bermakna Allah sayangkan kita. Itu lesson yang ibu belajar dari sinetron Si Miskin & Si Kaya kat Astro Ria.

Today Friday and brother ni pakai baju melayu ke sekolah. Oh esok abang and adik ada kelas ganti. Both kena pakai baju raya. Esok sekolah abang ada jamuan raya. Darjah 3 kena bawak kacang / air. Tak kisah la kacang apa janji boleh dimakan (bukan yg belum masak lagi) atau pun air. Bawak la 2 ke 3 botol ke. Tak kisah air apa. Darjah lain bawak makanan lain pula....

So far dah main ngan kawan-kawan, dah pegi tandas dengan kawan, solat, buat lukisan pastu siap dah mintak ibu beli buku lagi (ada orang datang jual buku kat sekolah). Habis semua aktiviti dia pulun minggu ni. Takpelah abang, balas dendam 2 bulan lebih cuti kan....




Si handsome bujang ibu!






xoxo,

No comments:

:: we belong together ::

Daisypath Anniversary Years Ticker

:: my asham boyyy ::

Lilypie Kids Birthday tickers

:: my asham kepinggg ::

Lilypie Fourth Birthday tickers